Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Admir Šahmanović, generalni direktor Direktorata za međunarodnu saradnju i programe pomoći

gov.me

 

Admir Šahmanović je rođen 1985. godine u Prištini.

Osnovnu i srednju školu završio je u Plavu. Proveo je dvije godine na studijama u Holandiji, a diplomirao je na Fakultetu za poslovne studije u Podgorici, gdje je trenutno na magistarskim studijama.

Od 2010 - 2013. godine obavljao je poslove starijeg saradnika u reviziji u PricewaterhouseCoppers-u.

U periodu od 2013 - 2016. godine bio je angažovan u Ministarstvu održivog razvoja i turizma kao samostalni savjetnik I - Službenik za programiranje IPA sredstava/Zamjenik šefa operativne strukture za IPA komponentu III.

Od 2016 - 2017. godine obavljao je poslove Koordinatora projekata u Britanskom savjetu, kancelarija u Podgorici.

U februaru 2017. godine je imenovan za Generalnog direktora Direktorata za međunarodnu saradnju i programe pomoći u Ministarstvu javne uprave.

Tokom radnog angažmana učestvovao je u radu velikog broja savjeta, radnih grupa, projekata koji se odnose na praćenje procesa reforme javne uprave, implementaciju programa reforme javnih finansija i programa u oblasti životne sredine i saobraćaja, te bio sekretar radne grupe za prioritizaciju infrastrukturnih projekata u oblasti životne sredine i klimatskih akcija u okviru Zapadnobalkanskog investicionog okvira (WBIF). U periodu 2014-2016. godine bio je član pregovaračkih grupa u procesu EU integracija za poglavlja 22 – Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata i 27 – Životna sredina i klimatske akcije.

Govori engleski, holandski i njemački.

Oženjen je, otac jednog djeteta.