Manja slova Veća slova RSSPitajte Ministarstvo

Goran Jovetić – državni sekretar

gov.me

Goran Jovetić rođen je 27. juna 1980. godine u Podgorici. Maturirao je u podgoričkoj Gimnaziji „Slobodan Škerović“ 1998. godine. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, gdje je trenutno doktorant.

Profesionalnu karijeru započeo je kao srednjoškolac u porodičnoj firmi „Montcarton“ d.o.o. Podgorica, u kojoj je bio angažovan na poslovima komercijaliste sve do 2001. godine, kada profesionalnu karijeru nastavlja u privatnoj kompaniji „Pet zvjezdica“ d.o.o. Podgorica na mjestu menadžera prodaje.

Nakon diplomiranja, nastavio je profesionalnu karijeru u javnoj upravi u Ministarstvu za međunarodne ekonomske odnose i evropske integracije u kojem je bio zaposlen od 2004-2006. godine, kada započinje angažman u Sekretarijatu za evropske integracije u kojem je radio do 2007. godine. Od februara 2007. godine bio je zaposlen u Generalnom sekretarijatu Vlade, zatim u Kabinetu potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem na poslovima višeg savjetnika. Za sekretara vladine Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem imenovan je 2009. godine, a 2011. godine na mjesto savjetnika potpredsjednika Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem na kojem je bio do decembra 2016. godine.

Od 2008. bio je angažovan na poslovima savjetnika predsjednika Savjeta za privatizaciju, a od avgusta 2015. godine vršio je poslove sekretara Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte. Bio je član Odbora direktora "Crnogorskog operatera trzišta električne energije" od njegovog osnivanja 2011. godine do 2016. godine.

U periodu od 2013 - 2016. godine obavljao je funkciju nacionalnog koordinatora za saradnju Crne Gore sa NR Kinom u okviru mehanizma " 16+1".

Obavljao je funkciju zamjenika direktora crnogorskog paviljona na međunarodnoj izložbi “Expo Milano 2015“. Bio je i koordinator programa Stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem, od 2012 - 2014. godine. Bio je član ekspertskog tima za pregovore sa kineskom kompanijom CRBC za izradnju autoputa Bar-Boljare.

Bio je član UNECE-ove ekspertske grupe za PPPi konkurentnost, član Komisije za aukciju Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, kao i jedan od predstavnika Crne Gore u EPEC-u (odjeljenju pri Evropskoj investicionoj banci za JPP), te koordinator vladine podgrupe za pregovore sa EU u okviru Poglavlja V za oblast JPP i Koncesija.

Od 2009. do 2012. godine bio je saradnik na Ekonomskom fakultetu u Podgorici na predmetima Ekonomska filozofija na akademskim studijama i Osnovi menadžmenta na primijenjenim studijama

Počasni je građanin američkog grada Harrison (država Arkanzas) i ambasador dobre volje američke države Arkanzas.

Dobitnik je priznanja predsjednika italijanske regije Abruco za unapređenje saradnje Crne Gore i regije Abruco.

Član je Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore.

Učestvovao je na više domaćih i međunarodnih konferencija i autor je nekoliko naučnih radova iz oblasti ekonomije.

Govori engleski jezik, oženjen je i ima dvoje djece.