Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Министарство

Горан Јоветић – државни секретар

гов.ме

Горан Јоветић рођен је 27. јуна 1980. године у Подгорици. Матурирао је у подгоричкој Гимназији „Слободан Шкеровић“ 1998. године. Дипломирао је и магистрирао на Економском факултету у Подгорици, гдје је тренутно докторант.

Професионалну каријеру започео је као средњошколац у породичној фирми „Монтцартон“ д.о.о. Подгорица, у којој је био ангажован на пословима комерцијалисте све до 2001. године, када професионалну каријеру наставља у приватној компанији „Пет звјездица“ д.о.о. Подгорица на мјесту менаџера продаје.

Након дипломирања, наставио је професионалну каријеру у јавној управи у Министарству за међународне економске односе и европске интеграције у којем је био запослен од 2004-2006. године, када започиње ангажман у Секретаријату за европске интеграције у којем је радио до 2007. године. Од фебруара 2007. године био је запослен у Генералном секретаријату Владе, затим у Кабинету потпредсједника Владе за економску политику и финансијски систем на пословима вишег савјетника. За секретара владине Комисије за економску политику и финансијски систем именован је 2009. године, а 2011. године на мјесто савјетника потпредсједника Владе за економску политику и финансијски систем на којем је био до децембра 2016. године.

Од 2008. био је ангажован на пословима савјетника предсједника Савјета за приватизацију, а од августа 2015. године вршио је послове секретара Савјета за приватизацију и капиталне пројекте. Био је члан Одбора директора "Црногорског оператера трзишта електричне енергије" од његовог оснивања 2011. године до 2016. године.

У периоду од 2013 - 2016. године обављао је функцију националног координатора за сарадњу Црне Горе са НР Кином у оквиру механизма " 16+1".

Обављао је функцију замјеника директора црногорског павиљона на међународној изложби “Еxпо Милано 2015“. Био је и координатор програма Стручног оспособљавања лица са стеченим високим образовањем, од 2012 - 2014. године. Био је члан експертског тима за преговоре са кинеском компанијом ЦРБЦ за израдњу аутопута Бар-Бољаре.

Био је члан УНЕЦЕ-ове експертске групе за ПППи конкурентност, члан Комисије за аукцију Савјета за приватизацију и капиталне пројекте, као и један од представника Црне Горе у ЕПЕЦ-у (одјељењу при Европској инвестиционој банци за ЈПП), те координатор владине подгрупе за преговоре са ЕУ у оквиру Поглавља В за област ЈПП и Концесија.

Од 2009. до 2012. године био је сарадник на Економском факултету у Подгорици на предметима Економска филозофија на академским студијама и Основи менаџмента на примијењеним студијама

Почасни је грађанин америчког града Харрисон (држава Арканзас) и амбасадор добре воље америчке државе Арканзас.

Добитник је признања предсједника италијанске регије Абруцо за унапређење сарадње Црне Горе и регије Абруцо.

Члан је Управног одбора Универзитета Црне Горе.

Учествовао је на више домаћих и међународних конференција и аутор је неколико научних радова из области економије.

Говори енглески језик, ожењен је и има двоје дјеце.