Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

SAOPŠTENJE: Jovetić: Otvorenost Vlade Crne Gore je najbolje rangirana u regionu

SAOPŠTENJE: Jovetić: Otvorenost Vlade Crne Gore je najbolje rangirana u regionu
Datum objave: 24.04.2017 16:08 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Državni sekretar Ministarstva javne uprave, mr Goran Jovetić učestvovao je danas na konferenciji “Otvorenost institucija izvršne vlasti u regionu i Crnoj Gori“, u organizaciji Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

„Visok nivo otvorenosti i trasparentnosti javnih institucija preduslov je svakog demokratskog i ekonomskog progresa. U tom smislu, otvorena javna uprava podrazumijeva i reformu naše države u svim oblastima, kako bi bila sposobna da odgovori očekivanjima građana, privrede, ali i obavezama našeg budućeg članstva u EU. U Vladi Crne Gore prepoznat je značaj otvorenosti institucija. To je proces kojim upravljamo zajedno sa partnerima iz međunarodne zajednice i civilnog sektora. Takvo partnerstvo rezultiralo je da danas Vlada Crne Gore u istraživanju CDT-a i partnerskih organizacija iz regiona ima najbolji rezultat otvorenosti od 82% zadovoljenih indikatora, te da je otvorenost izvršne vlasti u Crnoj Gori na prvom mjestu u regionu sa 66% ispunjenih indikatora“, istakao je Jovetić.

„Svakako, ovakva istraživanja ohrabruju, ali kako svakodnevni život naših građana ne čine procenti, naša je želja da u narednom periodu sa partnerima iz međunarodne zajednice i civilnog sektora radimo na unapređenju svih segmenata koji će naš sistem činiti boljim i efikasnijim, a našim građanima i privredi omogućiti da brzo, lako i pravovremeno dobiju neophodnu uslugu. Istovremeno, zajedno moramo raditi i na podizanju svijesti državnih službenika o značaju transparentnosti institucija i ulozi svakog pojedinca u ovom procesu. U tom smislu, posebno naglašavam da je prioritet rada Vlade u narednom periodu uspostavljanje efikasne, racionalne i transparentne javne uprave“, naglasio je Jovetić.

Video: Izlaganje državnog sekretara Ministarstva javne uprave, mr Gorana Jovetića - Konferencija Otvorenost institucija izvršne vlasti u regionu i Crnoj Gori

Video: Konferencija - Otvorenost institucija izvršne vlasti u regionu i Crnoj Gori - KADROVI

Ministarstvo javne uprave