Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Radionica za pripremu novog Akcionog plana 2018-2020. PAR strategije

Radionica za pripremu novog Akcionog plana 2018-2020. PAR strategije
Datum objave: 05.09.2017 11:00 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo javne uprave, u saradnji sa SIGMA ekspertima, organizuje dvodnevnu Radionicu za pripremu novog Akcionog plana 2018-2020 Strategije reforme javne uprave 4. i 5. septembra u Podgorici.

Radionicu je otvorio generalni direktor Direktorata za međunarodnu saradnju i programe pomoći Ministarstva javne uprave, Admir Šahmanović, koji je pozdravio prisutne i najavio razmatranje novog Nacrta Akcionog plana. Šahmanović je istakao da je aktivno sudjelovanje svih institucija u pripremi Akcionog plana od suštinske važnosti kako bi se stvorio efikasniji okvir za djelovanje javne uprave.

Ljiljana Uzelac, Timo Ligi i Martins Krievens, SIGMA eksperti, sa učesnicima prvog dana radionice, radili su na mjerama i odgovarajućim indikatorima Akcionog plana, a koji se tiču organizacije javne uprave, pružanja usluga i javne uprave. Za drugi dan su planirane aktivnosti koje se tiču razvoja politika, lokalne samouprave i strateškog okvira Strategije reforme javne uprave, nakon čega će se napraviti presjek stanja i ustanoviti dinamika djelovanja.
Učesnici radionice su bili predstavnici Ministarstva javne uprave, Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva finansija, Generalnog sekretarijata Vlade i Uprave za kadrove.

Ministarstvo javne uprave