Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Najava: Dodatne konsultacije o Nacrtu zakona o državnim službenicima i namještenicima i Nacrtu zakona o lokalnoj samoupravi

Datum objave: 06.09.2017 10:59 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo javne uprave, uz podršku UNDP-a, organizuje Okrugli sto - dodatne konsultacije o Nacrtu zakona o državnim službenicima i namještenicima i Nacrtu zakona o lokalnoj samoupravi, u četvrtak, 7. septembra sa početkom u 10.00 časova, u hotelu CentreVille, u Podgorici.

Na Okruglom stolu će govoriti generalne direktorice za oblast državne uprave i lokalne samouprave, Danijela Nedeljković Vukčević i Jadranka Vukčević.

Imajući u vidu da se radi o sistemskim zakonima koji predstavljaju okosnicu reforme javne uprave, Ministarstvo javne uprave, nakon završene javne rasprave, organizuje dodatne konsultacije sa zainteresovanom javnosti.

Podsjećamo da je Ministarstvo javne uprave tokom jula i juna organizovalo više okruglih stolova i javnih rasprava za oba zakona u nekoliko gradova. Javna rasprava za nacrt Zakona o državnim službenicima i namještenicima, čiji tekst Nacrta je Vlada i utvrdila na sjednici održanoj u junu, je trajala do 4. avgusta, a javna rasprava o Zakonu o lokalnoj samoupravi trajala je do 19. jula.

Donošenjem Zakona o državnim službenicima i namještenicima unaprijediće se normativni okvir za kvalitetnije upravljanje ljudskim resursima u javnoj upravi, dok će se usvajanjem Zakona o lokalnoj samoupravi unaprijediti sistem funkcionisanja lokalnih samouprava i normativno urediti službenički sistem na lokalnom nivou.

Događaj je otvoren za medijsko praćenje.

Ministarstvo javne uprave