Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Delegacija Vlade Crne Gore na zasijedanju 18. Sesije Komiteta za prava osoba sa invaliditetom u Ženevi

Delegacija Vlade Crne Gore na zasijedanju 18. Sesije Komiteta za prava osoba sa invaliditetom u Ženevi
Datum objave: 18.08.2017 19:52 | Autor: mrss

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija Vlade Crne Gore, koju je predvodio generalni direktor Direktorata za socijalnu i dječju zaštitu Ministarstva rada i socijalnog staranja, Goran Kuševija, u periodu od 17 - 18. avgusta, boravila je u radnoj posjeti Ženevi, u okviru 18. Sesije Komiteta za prava osoba sa invaliditetom.

Nakon ratifikovanja Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom, 2009. godine, Crna Gora se pridružila krugu država koje u okviru svog zakonodavstva nastoje sprovoditi Konvenciju i preduzimati odgovarajuće mjere u cilju promovisanja, zaštite i osiguravanja punog i ravnopravnog uživanja svih ljudskih prava i osnovnih sloboda od strane svih osoba sa invaliditetom. 

mrss

U toku dvodnevnog sastanka, članovi/ice delegacije su kroz interaktivan dijalog sa članovima/icama Komiteta, prezentovali Inicijalni izvještaj Crne Gore o primjeni Konvencije o pravima osoba sa invaliditetom.

Komitet je prepoznao značajan napredak i ostvarene rezultate u navedenoj oblasti i pohvalio zalaganje Crne Gore u preduzimanju opštih i specifičnih mjera u cilju sprovođenja Konvencije.

Delegaciju Vlade Crne Gore su pored predstavnika/ca Ministarstva rada i socijalnog staranja činili i predstavnici/ce Ministarstva zdravlja, Ministarstva prosvjete, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Ministarstva javne uprave, Ministarstva saobraćaja i pomorstva i Ministarstva održivog razvoja i turizma.

PR služba Ministarstva rada i socijalnog staranja