Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Министарство

>

Делегација Владе Црне Горе на засиједању 18. Сесије Комитета за права особа са инвалидитетом у Женеви

Делегација Владе Црне Горе на засиједању 18. Сесије Комитета за права особа са инвалидитетом у Женеви
Датум објаве: 18.08.2017 19:52 | Аутор: мрсс

Испис Штампај страницу


Делегација Владе Црне Горе, коју је предводио генерални директор Директората за социјалну и дјечју заштиту Министарства рада и социјалног старања, Горан Кушевија, у периоду од 17 - 18. августа, боравила је у радној посјети Женеви, у оквиру 18. Сесије Комитета за права особа са инвалидитетом.

Након ратификовања Конвенције о правима особа са инвалидитетом, 2009. године, Црна Гора се придружила кругу држава које у оквиру свог законодавства настоје спроводити Конвенцију и предузимати одговарајуће мјере у циљу промовисања, заштите и осигуравања пуног и равноправног уживања свих људских права и основних слобода од стране свих особа са инвалидитетом. 

мрсс

У току дводневног састанка, чланови/ице делегације су кроз интерактиван дијалог са члановима/ицама Комитета, презентовали Иницијални извјештај Црне Горе о примјени Конвенције о правима особа са инвалидитетом.

Комитет је препознао значајан напредак и остварене резултате у наведеној области и похвалио залагање Црне Горе у предузимању општих и специфичних мјера у циљу спровођења Конвенције.

Делегацију Владе Црне Горе су поред представника/ца Министарства рада и социјалног старања чинили и представници/це Министарства здравља, Министарства просвјете, Министарства за људска и мањинска права, Министарства јавне управе, Министарства саобраћаја и поморства и Министарства одрживог развоја и туризма.

ПР служба Министарства рада и социјалног старања