Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Министарство

>

Блед: Министарка Прибиловић учествује на Бледском стратешком форуму и министарским састанцима земаља учесница СЕЕЦП

Блед: Министарка Прибиловић учествује на Бледском стратешком форуму и министарским састанцима земаља учесница СЕЕЦП
Датум објаве: 04.09.2017 15:29 | Аутор: МЈУ

Испис Штампај страницу


У оквиру словеначког предсједавања СЕЕЦП-ом, министарка јавне управе, Сузана Прибиловић учествовала је данас на радном састанку под називом „Дигитални ручак“ министара задужених за јавну управу земаља учесница Процеса сарадње Југоисточне Европе (СЕЕЦП).

Састанак је био прилика за дискусију министара јавне управе о дигиталној трансформацији и бројним могућностима за проширивање сарадње у овој области.

Министарка Прибиловић је представила активности Министарства јавне управе на плану реформе јавне управе, а посебно сегмент дигитализације јавних сервиса. У том смислу, посебно је представила активности на модернизацији и развоју портала електронских јавних услуга Е-управе. Она је истакла да ће Министарство јавне управе повећати број услуга до краја године, те инсистирати на интегралним сервисима који подразумијевају размјену података између институција електронским путем. Прибиловић је представила и пројекте из домена дигитализације који су у припреми, а који ће омогућити грађанима лакшу размјену њихових података кроз систем, пружање услуга на најефикаснији могући начин - без чекања у редовима, те враћања са шалтера због још једног папира.

Министарка је истакла да дигитализација у средњорочном трогодишњем периоду представља главну стратегију дјеловања јавне управе, што подразумијева завршен законодавни оквир, јединствен скуп података доступан свим органима управе, са јасно дефинисаним надлежностима и јединственим регистром грађана у његовом центру, као и много нових услуга и задовољних грађана.

Делегација Црне Горе, у којој је министарка Прибиловић, учествује на Бледском стратешком форуму (БСФ) и министарским састанцима земаља учесница Процеса сарадње у Југоисточној Европи (СЕЕЦП) на Бледу који се одржава од 4. до 6. септембра у организацији Министарства вањских послова Републике Словеније и Центра за европску перспективу.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ