Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Održana obuka na temu “Sajber bezbjednost – izazovi 21. vijeka”

Održana obuka na temu “Sajber bezbjednost – izazovi 21. vijeka”
Datum objave: 01.11.2017 11:02 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


MJU 

Obuka na temu „Sajber bezbjednost – izazovi 21. vijeka“ za državne i lokalne službenike i namještenike održana je 29. i 30. oktobra u Opštini Tivat i Glavnom gradu Podgorici.

Šef Odsjeka za infrastrukturne servise u Direkciji za informatičku infrastrukturu Ministarstva javne uprave, Dušan Krkotić kroz interaktivnu diskusiju sa učesnicima predstavio je aktuelne sajber bezbjednosne prijetnje i izazove, kao i postojeći zakonodavni i institucionalni okvir u predmetnoj oblasti.

Takođe, učesnici obuke su upoznati sa konkretnim primjerima i vrstama sajber napada, kao i o metodama i tehnikama zaštite, a ujedno su pružene smjernice i preporuke za postupanje pri svakodnevnoj upotrebi informacionih tehnologija.

Obuke su dio redovnog Programa obuke za 2017. godinu Uprave za kadrove koje se realizuju u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, shodno zaključku Vlade Crne Gore sa sjednice od 29. decembra 2016. godine. Cilj obuke je da se doprinese podizanju nivoa sajber bezbjednosne kulture državnih i lokalnih službenika i namještenika u skladu sa preporukama međunarodnih partnera i obavezama koje proističu iz integracionih procesa Crne Gore.

Ministarstvo javne uprave