Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Министарство

>

Одржана обука на тему “Сајбер безбједност – изазови 21. вијека”

Одржана обука на тему “Сајбер безбједност – изазови 21. вијека”
Датум објаве: 01.11.2017 11:02 | Аутор: МЈУ

Испис Штампај страницу


МЈУ 

Обука на тему „Сајбер безбједност – изазови 21. вијека“ за државне и локалне службенике и намјештенике одржана је 29. и 30. октобра у Општини Тиват и Главном граду Подгорици.

Шеф Одсјека за инфраструктурне сервисе у Дирекцији за информатичку инфраструктуру Министарства јавне управе, Душан Кркотић кроз интерактивну дискусију са учесницима представио је актуелне сајбер безбједносне пријетње и изазове, као и постојећи законодавни и институционални оквир у предметној области.

Такође, учесници обуке су упознати са конкретним примјерима и врстама сајбер напада, као и о методама и техникама заштите, а уједно су пружене смјернице и препоруке за поступање при свакодневној употреби информационих технологија.

Обуке су дио редовног Програма обуке за 2017. годину Управе за кадрове које се реализују у сарадњи са Министарством јавне управе, сходно закључку Владе Црне Горе са сједнице од 29. децембра 2016. године. Циљ обуке је да се допринесе подизању нивоа сајбер безбједносне културе државних и локалних службеника и намјештеника у складу са препорукама међународних партнера и обавезама које проистичу из интеграционих процеса Црне Горе.

Министарство јавне управе