Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Održan okrugli sto o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj upravi

Održan okrugli sto  o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj upravi
Datum objave: 10.11.2017 15:04 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo javne uprave organizovalo je danas okrugli sto povodom Javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama zakona o elektronskoj upravi.

Generalna direktorica Direktorata za elektronsku upravu i informatičku bezbjednost, Milica Janković je u uvodnom dijelu istakla da je osnovni cilj za donošenje Zakona o elektronskoj upravi i pravno regulisanje elektronske uprave, transformacija javne uprave u servisno orjentisanu upravu, unapređenje ambijenta u kojem će javna uprava biti servis građana i privrede, mogućnost da građani i privredni subjekti komuniciraju sa javnom upravom u bilo koje vrijeme i sa bilo kojeg mjesta.

„Novim zakonskim rješenjima nastojimo da pratimo trendove u svijetu i da ovu oblast uredimo još bolje, a u metodološkom smislu, ovim izmjenama koncipira se sistem instrumenata koji se stavljaju na raspolaganje građanima, privrednim društvima, drugim pravnim licima i preduzetnicima u cilju pojednostavljivanja komunikacije sa državnim organima i u neophodnoj mjeri usklađen je sa politikama, rezolucijama i sporazumima Evropske Unije“, istakla je direktorica Janković.

Nakon uvodnih izlaganja, uslijedila je diskusija na osnovu koje će se unaprijediti ovaj značajni strateški dokument u cilju izrade Predloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj upravi.

Nacrt zakona možete preuzeti u elektronskoj formi na internet stranici Ministarstva javne uprave www.mju.gov.me, kao i na portalu e-Uprave http://www.euprava.me/eparticipacija . Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o elektronskoj upravi traje do 15. novembra.

Ministarstvo javne uprave