Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Министарство

>

Одржан округли сто о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о електронској управи

Одржан округли сто  о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о електронској управи
Датум објаве: 10.11.2017 15:04 | Аутор: МЈУ

Испис Штампај страницу


Министарство јавне управе организовало је данас округли сто поводом Јавне расправе о Нацрту закона о измјенама и допунама закона о електронској управи.

Генерална директорица Директората за електронску управу и информатичку безбједност, Милица Јанковић је у уводном дијелу истакла да је основни циљ за доношење Закона о електронској управи и правно регулисање електронске управе, трансформација јавне управе у сервисно орјентисану управу, унапређење амбијента у којем ће јавна управа бити сервис грађана и привреде, могућност да грађани и привредни субјекти комуницирају са јавном управом у било које вријеме и са било којег мјеста.

„Новим законским рјешењима настојимо да пратимо трендове у свијету и да ову област уредимо још боље, а у методолошком смислу, овим измјенама конципира се систем инструмената који се стављају на располагање грађанима, привредним друштвима, другим правним лицима и предузетницима у циљу поједностављивања комуникације са државним органима и у неопходној мјери усклађен је са политикама, резолуцијама и споразумима Европске Уније“, истакла је директорица Јанковић.

Након уводних излагања, услиједила је дискусија на основу које ће се унаприједити овај значајни стратешки документ у циљу израде Предлога закона о измјенама и допунама Закона о електронској управи.

Нацрт закона можете преузети у електронској форми на интернет страници Министарства јавне управе www.мју.гов.ме, као и на порталу е-Управе хттп://www.еуправа.ме/епартиципација . Јавна расправа о Нацрту закона о измјенама и допунама Закона о електронској управи траје до 15. новембра.

Министарство јавне управе