Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Министарство

>

Одржана радионица „Електронска управа у Црној Гори и даље мјере за њено унапређење“

Одржана радионица „Електронска управа у Црној Гори и даље мјере за њено унапређење“
Датум објаве: 12.02.2019 14:33 | Аутор: МЈУ

Испис Штампај страницу


 МЈУ  МЈУ  

Радионица на тему „Електронска управа у Црној Гори и даље мјере за њено унапређење“ поводом усвајања Анализе стања електронске управе у Црној Гори, одржана је данас у организацији Министарства јавне управе.

Државни секретар Министарства јавне управе, Дејан Абазовић је у уводном дијелу истакао важност досадашњих активности које је министарство у претходном периоду спровело на унапређењу нормативног, организационог и инфраструктурног оквира на развоју е-управе у Црној Гори.

Начелница Дирекције за развој електронских сервиса, Мирјана Беговић учесницима је представила различите методолошке приступе мјерењу развоја е-управе, као и резултате који досадашњих истраживања који дају осврт на тренутну позицију Црне Горе у овој области. 

Самостална савјетница Вања Лазаревић представила је резултате који су остварени на порталу е-управе и упознала присутне са примјерима добре праксе у Црној Гори.

На радионици којој је присуствовало преко 50  представника јавне управе разматране су препоруке за прикупљање релевантних података за потребе периодичног истраживања развоја е-управе, којим координира Министарство јавне управе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ