Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

SAOPŠTENJE: Ministarka Pribilović posjetila Opštinu Rožaje

SAOPŠTENJE:  Ministarka Pribilović posjetila  Opštinu Rožaje
Datum objave: 26.05.2017 16:41 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović sa saradnicima boravila je danas u Opštini Rožaje, tokom koje se sastala sa gradonačelnikom Ejupom Nurkovićem i njegovim saradnicima.

Ministarka Pribilović je izrazila zadovoljstvo posjetom Rožajama i istakla da je cilj stvaranje jedne efikasne i ekonomične javne uprave koja mora biti okrenuta ka građaninu i kreirana po njegovoj mjeri. U tom dijelu, opštinska uprava Rožaja je uradila mnogo u prethodnom periodu, ali mnogo toga je ispred nas, jer ovo će sada biti zajednički posao, kako Rožaja tako i Vlade Crne Gore, naglasila je ministarka Pribilović.

Gradonačelnik Nurković je takođe iskazao uvjerenje kako će u narednom vremenskom okviru biti pouzdan i odgovoran partner Ministarstvu javne uprave u realizaciji mjera i aktivnosti u procesu reforme javne uprave i istakao aktivnosti koje je Opština Rožaje sprovela, odnosno koje slijede u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i efikasnog servisa građana.

Na sastanku je razgovarano i o modelima za uspostavljanje stabilnijeg finansiranja naročito razvojnih projekata u Opštini. U tom dijelu su se usaglasili da je neophodno uspostaviti mehanizam koji će omogućiti veća sredstava iz pretpristupnih fondova EU, a sa kojima se svakako može riješiti dobar dio problema u gradu.

Takođe, posebna pažnja usmjerena je otvorenim pitanjima u vezi Zakona o lokalnoj samoupravi.

Posjeta opštini Rožaje je u okviru obilazaka jedinica lokalne samouprave u Crnoj Gori, koje je ministarka javne uprave, Suzane Pribilović započela sa Prijestonicom Cetinje i nastaviće posjetom ostalim opštinama.

Ministarstvo javne uprave