Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministarka Pribilović posjetila opštine Petnjicu, Plav i Gusinje

Ministarka Pribilović posjetila opštine Petnjicu, Plav i Gusinje
Datum objave: 21.07.2017 17:00 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


                           Stvaramo optimalan okvir za funkcionisanje i dalji ekonomski razvoj lokalnih samouprava

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, boravila je danas u posjeti opštinama sjevernog regiona, tokom koje je imala sastanke sa predsjednicima opštine Plav i Petnjica i predsjednicom opštine Gusinje i prisustvovala proslavi Dana opštine Berane.

Tema razgovora sa svim sagovornicima su bile dinamika i planovi procesa reforme javne uprave, sa fokusom na ulogu jedinica lokalnih samouprava, potencijalna saradnja pri realizaciji projekata iz oblasti E-uprave i ključni razvojni projekti opština. Ministarka Pribilović je kazala da će novi Zakon o lokalnoj samoupravi biti u funkciji reforme javne uprave, kojom, između ostalog, stvaramo optimalan okvir za funkcionisanje i dalji ekonomski razvoj lokalnih samouprava.

Na sastanku sa predsjednikom opštinom Petnjica, Samirom Agovićem, razgovarano je o rezultatima i dostignućima opštine Petnjica postignutim u prethodne tri godine od formiranja. Adrović je ministarku Pribilović upoznao da su u prethodnom periodu uspostavljene lokalne službe, sa optimalnim brojem zaposlenih, te da je obezbijeđeno njihovo redovno funkcionisanje, kao i da su započeti brojni projekti koji imaju za cilj unapređenje standarda građana. Ministarka Pribilović je pohvalila napore opštine Petnjica na planu daljeg razvoja, te izrazila zadovoljstvo postignutim rezultatima i obećala pomoć u procesu zaokruživanja svih neophodnih servisa za potpuno funkcionisanje opštinskih službi.

Tokom sastanka sa predsjednikom opštine Plav, Orhanom Šahmanovićem, razgovarano je o funkcionisanju ove opštine, te modalitetima za unapređenje saradnje sa resornim ministarstvima i Vladom Crne Gore. Pribilović je čestitala Dan opštine Plav i istakla da će Ministarstvo javne uprave dati punu podršku daljem razvoju i uspostavljanju svih neophodnih servisa za građane, te valorizaciji kulturnih i prirodnih resursa opštine. Šahmanović je ministarku upoznao sa aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su funkciji daljeg ekonomskog i regionalnog razvoja.

Na sastanku sa predsjednicom opštine Gusinje, Anelom Čekić, bilo je riječi o aktuelnoj situaciju u pogledu ispunjavanja zacrtanih planova razvoja. Predsjednica opštine je upoznala ministarku sa stanjem javnih finansija, te ključnim izazovima u realizaciji strateških razvojnih projekta. Ministarka Pribilović je pozdravila napore koje opštinsko rukovodstvo preduzima na planu stabilnog funkcionisanja ove lokalne samouprave.

Posjeta opštinama Petnjica, Plav i Gusinje realizuje se u okviru redovne komunikacije koje Ministarstvo javne uprave ostvaruje sa lokalnim samoupravama.

Ministarstvo javne uprave