Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministarka Pribilović posjetila opštinu Budva

Ministarka Pribilović posjetila opštinu Budva
Datum objave: 30.10.2017 14:10 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, sa saradnicima, boravila je danas u radnoj posjeti opštini Budva.

Tokom posjete, ministarka Pribilović i gradonačelnik Dragan Krapović razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine Budva, sa posebnim akcentom na reformu javne uprave na svim nivoima i reformi lokalne samouprave, aktuelnim projektima, ali i sistemu lokalne samouprave u Crnoj Gori, te potencijalnoj saradnji pri realizaciji projekata iz oblasti e-uprave.

Ministarka Pribilović je istakla da je cilj posjeta opštinama produbljivanje saradnje i pomoć u rješavanju problema koja opterećuju rad lokalnih samouprava, kao i reforme javne uprave stvaranje efikasne i ekonomične javne uprave koja mora biti okrenuta ka građaninu i kreirana po njegovoj mjeri, te da se reforma sprovodi na svim nivoima javne uprave.

Gradonačelnik Krapović je predstavio aktivnosti koje je opština Budva sprovela, odnosno koje slijede u pogledu daljeg unapređenje rada jedinica lokalne samouprave i efikasnog servisa građana i istakao da je saradnja sa Vladom Crne Gore na nivou.

Ministarka Pribilović je istakla da vjeruje da će predložena zakonska rješenja iz nacrta Zakona o lokalnoj samoupravi olakšati funkcionisanje opština, te normativno urediti službenički sistem na lokalnom nivou, sa posebnim fokusom na usluge.

Na sastanku je razgovarano i o modelima finansiranja razvojnih projekata u opštini. U tom dijelu su se usaglasili da je neophodno uspostaviti mehanizam koji će omogućiti veće povlačenje sredstava iz pretpristupnih fondova EU, a sa kojima se, svakako, može unaprijediti sistem i riješiti jedan broj pitanja od značaja za dalji razvoj grada.

Posjeta opštinama realizuje se u okviru redovne komunikacije koju Ministarstvo javne uprave ostvaruje sa lokalnim samoupravama.

Ministarstvo javne uprave