Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Министарство

>

Министарка Прибиловић у Бриселу: О статусу Поглавља 10. Информатичко друштво и медији

Министарка Прибиловић у Бриселу: О статусу Поглавља 10. Информатичко друштво и медији
Датум објаве: 14.03.2017 17:56 | Аутор: МЈУ

Испис Штампај страницу


Министарка јавне управе Сузана Прибиловић разговарала је данас у Бриселу са Робертом Виолом, генералним директором Генералног директората за комуникацијске мреже, садржаје и технологију (ДГ Цоннецт) о статусу Преговарачког поглавља 10 - Информатичко друштво и медији и напретку оствареном у области развоја информационог друштва у Црној Гори.

У фокусу разговора министарке Прибиловић и генералног директора Виоле био је статус преговарачког поглавља 10, с обзиром на то да се његово затварање очекује до краја 2017. године.

Генерални директор Виола је поздравио напредак који је Црна Гора остварила у процесу приступања ЕУ, у оквиру преговарачког поглавља 10. Информатичко друштво и медији, гдје су интензивиране активности у дијелу спровођења посебних мјера, кроз доношење и измјену релевантних законских рјешења, сходно завршним мјерилима, као и у дијелу јачања административних капацитета.

Министарка Прибиловић је истакла да је веома важна реализација активности поводом испуњења завршних мјерила за Поглавље 10, у циљу његовог што скоријег затварања. Говорећи о статус развоја ИЦТ-а у Црној Гори Министарка је истакла да Стратегија развоја информационог друштва до 2020. године одређује стратешке правце развоја у овој области са циљем достизања стандарда ЕУ постављених у Дигиталној агенди 2020 и Стратегији за јединствено дигитално тржиште, док је легислатива у области информационог друштва у Црној Гори у значајној мјери усаглашена са правном тековином Европске уније и напоменула да је, према посљедњем извјештају Свјетског економског форума о глобалној конкурентности у области ИЦТ-а, Црна Гора регионални лидер, посебно у области електронске управе.

На састанку је оцијењено да постоји велики потенцијал за даљи развој сарадње.

Министарство јавне управе