Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Министарство

>

Сусрет Прибиловић – Копривникар: Сарадња у процесу реформе јавне управе

Сусрет Прибиловић  – Копривникар: Сарадња у процесу реформе јавне управе
Датум објаве: 03.04.2017 15:23 | Аутор: МЈУ

Испис Штампај страницу


Црна Гора и Словенија интензивираће сарадњу у области реформе јавне управе, оцијењено је на састанку министарке јавне управе, Сузане Прибиловић и министра јавне управе Словеније, Бориса Копривникара у Љубљани. 

На састанку је разговарано о кључним питањима реформе јавне управе у циљу успјешне имплементације у Црној Гори и подршке с обзиром на успјех реформе јавне управе у Словенији.

„Пред Владом Црне Горе и Министарством јавне управе налази се доста изазова у имплементацији Стратегије реформе јавне управе. Протеклих година постигнут је значајан напредак на унапређењу квалитета црногорског јавног апарата. Креирани су нормативни предуслови доношењем системских закона и пратећих подзаконских аката реформског карактера. У периоду имплементације Стратегије реформе јавне управе законодавни оквир ће се надограђивати, али главни акценат реформе биће на имплементацији усвојеног законодавног оквира и суштинским промјенама у свакодневној пракси јавне управе“, истакла је министарка Прибиловић.

Министар Копривникар је истакао да поздравља напоре Министарства јавне управе Црне Горе и да је један од значајних изазова за развој креирање функционалне јавне управе, како на државном, тако и на локалном нивоу у процесу успостављања ефикасне, рационалне и транспарентне јавне управе која је окренута ка грађанину.

Током посјете Министарству јавне управе Словеније, министарка Прибиловић је разговарала са представницима Директората јавног сектора и Директората за информационо друштво Министарства јавне управе Словеније. На састанку је било ријечи о функционалној анализи сектора јавне управе, оптимизацији броја запослених, информационом систему за праћење реформе јавне управе и промоцији саме реформе у овој области, као и о централизацији ИТ система, wеб портал е-управе, јединствени контакт центар за јавну управу, предузећа и грађане, НИО портал, Опен Дата портал, систем пословне аналитике и складиште података.

Обострано је оцијењено да је реализација заједничких пројеката значајан потенцијал за даљу сарадњу у оквиру реформе јавне управе.

Министарство јавне управе