Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministarka Pribilović govorila na 10. ReSPA Godišnjoj konferenciji „ Inovacije u javnoj upravi i upravljanje u vrijeme promjena“

Ministarka Pribilović govorila na 10. ReSPA Godišnjoj konferenciji „ Inovacije u javnoj upravi i upravljanje u vrijeme promjena“
Datum objave: 12.10.2017 14:49 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


gov.me gov.me

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović govorila je danas na 10. ReSPA Godišnjoj konferenciji na temu „Inovacije u javnoj upravi i upravljanje u vrijeme promjena“, koja se održava 12. i 13. oktobra, u organizaciji Regionalne škole za javnu upravu na Zapadnom Balkanu (ReSPA).

Pored ministarke Pribilović, u uvodnom dijelu Konferencije, govorili su i Hermann Spitz, Delegacija EU u Crnoj Gori, Josip Grubeša, ministar pravde Bosne i Hercegovine i Ratka Sekulović, direktorka ReSPA.

Tokom Konferencije „Innovation in Public Administration - Navigating in Times of Change“ učesnici iz regiona Zapadnog Balkana i EU razgovaraće o značaju uvođenja inovacija u javnu upravu kroz primjere dobre prakse i diskutovati o različitim dimenzijama inovacija uključujući socijalni, tehnološki i organizacioni segment, kao i o inovativnim sistemima kao što je „Hakaton“, koji se mogu koristiti za kreativno rješavanje problema.Drugog dana Konferencije u okviru „ReSPA kafea“ predviđena je otvorena diskusija na temu strukture, kulture i personalnih promjena koje su potrebne za uvođenje inovacija u javnu upravu.

Izlaganje ministarke Pribilović možete preuzeti ovdje.

Twitter: #ReSPAconf; @ReSPA_EU
https://twitter.com/respa_eu

 
 

Video: Izlaganje direktorice ReSPA, Ratke Sekulovic- 10.ReSpa Godišnja konferencija

Video: 10. ReSPA Godisnja konferencija - kadrovi

Ministarstvo javne uprave