Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Министарство

>

Одржана трећа сједница Савјета за реформу јавне управе

Одржана трећа сједница Савјета за реформу јавне управе
Датум објаве: 03.11.2017 15:00 | Аутор: МЈУ

Испис Штампај страницу


гов.ме гов.ме

Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин предсједавао је данас трећом сједницом Савјета за реформу јавне управе.

Савјет је на данашњој сједници разматрао анализе чије је доношење препознато Акционим планом 2016-2017 за спровођење Стратегије реформе јавне управе 2016-2020 и дао више препорука и смјерница у циљу унапређења разматраних докумената како би се постигли они резултати који за циљ имају евентуалне измјене организационог аспекта државне управе, а све у правцу успостављања модерне и ефикасније организационе структуре.

Савјет је размотрио Нацрт анализе функционалних и финансијских ефеката увођења института „органа управе у саставу министарства“, који је од 2012. године уведен у црногорски управни систем. Анализом је дат осврт на функционалне и финансијске ефекте увођења института „органа управе у саставу министарства“, уз давање препорука у погледу структуре и организације државне управе које су произашле из предложене Анализе.

Савјет је на данашњој сједници разматрао и Нацрт анализе препрека за успостављање управљачке одговорности којом је дат преглед законских рјешења у јавној управи Црне Горе, са нагласком на државну управу, из угла одговорности кроз идентификовање препрека које отежавају управљачку одговорност, посебно управљање у финансијама у институцији и праксу централизованог финансијског одлучивања.

На сједници је разматрана и Нацрт анализе ефеката обједињавања инспекција у оквиру Управе за инспекцијске послове, са посебним освртом на потенцијалне проблеме у раду појединих инспекцијских служби. 

Министарство јавне управе