Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministarka Pribilović posjetila opštinu Pljevlja

Ministarka Pribilović posjetila opštinu Pljevlja
Datum objave: 20.11.2017 14:00 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, sa saradnicima boravila je danas u posjeti opštini Pljevlja, tokom koje je imala sastanke sa predsjednikom opštine Mirkom Đačićem i njegovim saradnicima.

Tokom sastanka, ministarka Pribilović i gradonačelnik Đačić razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine Pljevlja, sa posebnim akcentom na reformu lokalne samouprave, te modalitetima za unapređenje saradnje sa resornim Ministarstvom.

Ministarka Pribilović je istakla da će Ministarstvo javne uprave dati punu podršku daljem razvoju i istakla važnu ulogu jedinica lokalnih samouprava u procesu reforme na lokalnom nivou, kao i uspostavljanja saradnje u oblasti e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne i ekonomične javne uprave, koja mora biti okrenuta ka građaninu i kreirana po njegovoj mjeri. U tom dijelu, opštinska uprava Pljevalja je uradila mnogo u prethodnom periodu, ali mnogo toga je ispred nas, jer ovo će sada biti zajednički posao, kako Pljevalja tako i Ministarstva javne uprave, naglasila je ministarka Pribilović. Ministarka Pribilović je čestitala Dan opštine Pljevlja i ujedno prisustvovala svečanoj sjednici.

Predsjednik opštine Đačić upoznao je ministarku sa aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su u funkciji daljeg ekonomskog i regionalnog razvoja i istakao posebne probleme koje ima opština Pljevlja.

Ministarka Pribilović je saopštila da vjeruje da će predložena zakonska rješenja iz Predloga zakona o lokalnoj samoupravi olakšati funkcionisanje opština, te normativno urediti službenički sistem na lokalnom nivou. Vjerujemo da smo pripremili zakonsko rješenje koje će sa jedne strane olakšati rad unutar samih lokalnih samouprava, a sa druge strane stimulisati rast i razvoj, kazala je Pribilović.

Posjeta opštini Pljevlja realizuje se u okviru redovne komunikacije koje Ministarstvo javne uprave ostvaruje sa lokalnim samoupravama.

Ministarstvo javne uprave