Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Министарство

>

Министарка Прибиловић посјетила општину Пљевља

Министарка Прибиловић посјетила општину Пљевља
Датум објаве: 20.11.2017 14:00 | Аутор: МЈУ

Испис Штампај страницу


Министарка јавне управе, Сузана Прибиловић, са сарадницима боравила је данас у посјети општини Пљевља, током које је имала састанке са предсједником општине Мирком Ђачићем и његовим сарадницима.

Током састанка, министарка Прибиловић и градоначелник Ђачић разговарали су о бројним темама које се тичу функционисања општине Пљевља, са посебним акцентом на реформу локалне самоуправе, те модалитетима за унапређење сарадње са ресорним Министарством.

Министарка Прибиловић је истакла да ће Министарство јавне управе дати пуну подршку даљем развоју и истакла важну улогу јединица локалних самоуправа у процесу реформе на локалном нивоу, као и успостављања сарадње у области е-управе у циљу стварања једне ефикасне и економичне јавне управе, која мора бити окренута ка грађанину и креирана по његовој мјери. У том дијелу, општинска управа Пљеваља је урадила много у претходном периоду, али много тога је испред нас, јер ово ће сада бити заједнички посао, како Пљеваља тако и Министарства јавне управе, нагласила је министарка Прибиловић. Министарка Прибиловић је честитала Дан општине Пљевља и уједно присуствовала свечаној сједници.

Предсједник општине Ђачић упознао је министарку са актуелним развојним пројектима, те будућим плановима који су у функцији даљег економског и регионалног развоја и истакао посебне проблеме које има општина Пљевља.

Министарка Прибиловић је саопштила да вјерује да ће предложена законска рјешења из Предлога закона о локалној самоуправи олакшати функционисање општина, те нормативно уредити службенички систем на локалном нивоу. Вјерујемо да смо припремили законско рјешење које ће са једне стране олакшати рад унутар самих локалних самоуправа, а са друге стране стимулисати раст и развој, казала је Прибиловић.

Посјета општини Пљевља реализује се у оквиру редовне комуникације које Министарство јавне управе остварује са локалним самоуправама.

Министарство јавне управе