Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Najava: Potpisivanje Memorandum o razumijevanju između Ministarstva javne uprave i Državne agencije za javne usluge i socijalne inovacije (ASAN) Republike Azerbejdžan

Datum objave: 01.12.2017 13:00 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović i predsjednik Državne agencije za javne usluge i društvene inovacije (ASAN), Inam Karimov potpisaće u ponedjeljak, 4. decembra 2017. godine u 9:30 časova, u Vili „Gorica“, Memorandum o razumijevanju između Ministarstva javne uprave i Državne agencije za javne usluge i socijalne inovacije (ASAN) pod rukovodstvom predsjednika Republike Azerbejdžan.

Svrha Memorandum o razumijevanju Ministarstva javne uprave i Državne agencije za javne usluge i socijalne inovacije (ASAN) pod rukovodstvom predsjednika Republike Azerbejdžan o saradnji i uspostavljanju naprednog mehanizma pružanja javnih usluga je jačanje saradnje u oblasti javnih usluga i uslove za kreiranje „one stop shop“ centara u Crnoj Gori za pružanje javnih usluga po modelu „ASAN Xidmat“.

Azerbejdžanska mreža pristupa državnim službama, ASAN XIDMET, koju trenutno čini 11 upravnih mjesta širom zemlje, je 2015. godine nagrađena od strane Ujedinjenih Nacija nagradom Public Service Award (nagrada za najznačajnije unapređenje javnih usluga na svjetskom nivou).

Nakon potpisivanja Memoranduma biće upriličene izjave za medije.

Delegaciju Republike Azerbejdžan nakon potpisivanja Memoranduma primiće potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde, Zoran Pažin.

Novinari, foto-reporteri i video snimatelji ulaze u Vilu „Gorica“ uz godišnju akreditacionu karticu Vlade Crne Gore za 2017. godinu i lični identifikacioni dokument. Molimo da predstavnici medija koji nemaju godišnju akreditaciju, akredituju (ime, prezime i redakcija) putem e-mail: emina.kalac@mju.gov.me ili na broj telefona 067274601 najkasnije do ponedjeljka, 4.decembra do 8 časova.

Ministarstvo javne uprave