Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Vlada Crne Gore utvrdila Predlog zakona o lokalnoj samoupravi

Vlada Crne Gore utvrdila Predlog zakona o lokalnoj samoupravi
Datum objave: 14.12.2017 15:30 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o lokalnoj samoupravi. Ministarka javne uprave Suzana Pribilović je predstavila Predlog zakona na Konferenciji za medije održanoj nakon 54. sjednice Vlade.

„Priprema novog Zakona o lokalnoj samoupravi predstavljala je jednu od prioritetnih aktivnosti Ministarstva javne uprave u 2017. godini, koja je realizovana nakon detaljnog sagledavanja sveukupnog sistema funkcionisanja lokalnih samouprava u Crnoj Gori, što je upravo bio i jedan od ciljeva formiranja posebnog resora za oblast javne uprave“ izjavila je ministarka Pribilović.

Ministarka Pribilović je posebno istakla da se u Predlogu zakona zadržava dosadašnji koncept lokalne samouprave u odnosu na jednostepenost, monotipnost oblika lokalne samouprave i jednake nadležnosti, dok su nova rješenja u funkciji unapređenja načela na kojima počiva sistem lokalne samouprave: profesionalnosti, odgovornosti, otvorenosti i efikasnosti rada organa lokalne samouprave.

Tekst izjave ministarke Suzane Pribilović povodom Predloga zakona o lokalnoj samoupravi

Video: Izjava ministarke Suzane Pribilović povodom Predloga zakona o lokalnoj samoupravi - Konferencija za medije nakon 54. sjednice Vlade Crne Gore

Ministarstvo javne uprave