Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Najava: Sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava sjevernih opština o Zakonu o lokalnoj samoupravi i reformi javne uprave

Datum objave: 08.02.2018 11:00 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo javne uprave, u saradnji sa Upravom za kadrove i Zajednicom opština Crne Gore, održaće sastanak sa predsjednicima opština, glavnih administratora i sekretara sekretarijata u petak 9. februara 2018. godine sa početkom u 11 časova, u sali Centra za kulturu Opštine Bijelo Polje, za opštine Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Berane, Petnjica, Rožaje, Andrijevica, Plav, Pljevlja i Gusinje.

Sastanku će prisustvovati državni sekretar Ministarstva javne uprave, Goran Jovetić, generalna direktorica Direktorata za lokalnu samoupravu, Jadranka Vukčević, direktorica Uprave za kadrove, Svetlana Vuković i generalni sekretar ZOCG-e Refik Bojadžić, sa svojim saradnicima.

Cilj organizovanja sastanka je upoznavanje sa Zakonom o lokalnoj samoupravi koji je stupio na snagu 11. januara 2018. godine i aktivnostima koje su predviđene Akcionim planom za sprovođenje Strategije reforme javne uprave za period 2018 - 2020, koji je Vlada Crne Gore usvojila u januaru 2018 godine.

Sastanak sa predstavnicima lokalnih samouprava sjevernih opština je prvi u nizu koji će se organizovati na ovu temu i sa drugim lokalnim samoupravama.

Ministarstvo javne uprave