Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Saopštenje: Ministarka Pribilović učestvovala na Svjetskom samitu vlada u Dubaiju

Saopštenje: Ministarka Pribilović učestvovala na Svjetskom samitu vlada u Dubaiju
Datum objave: 12.02.2018 14:50 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


MJU

Ministarka javne uprave, Suzana Pribilović, učestvovala je na Svjetskom samitu vlada koji se održava od 10. do 13. februara u Dubaiju. Samit predstavlja globalni forum posvećen dijalozima koji imaju za cilj da oblikuju budućnost vlada i pomognu poboljšanje života građana širom svijeta. Ministarka Pribilović učestvovala je na Svjetskom samitu vlada na poziv Ohood Al Roumi, ministarke za sreću Ujedinjenih Arapskih Emirata i potpredsjednice Svjetskog samita vlada.

U fokusu globalne diskusije na samitu su bila ključna pitanja imperativne uloge vlada u poboljšanju i podizanju nivoa kvaliteta života širom svijeta, kao i smjernice za unapređenje nivoa kvaliteta života, te sposobnosti vlada da iskoriste ljudski kapital, na koji način vlade mogu da unaprijede poslovno okruženje i da održe tempo u kreiraju nove forme radnog angažovanja građana u postojećem društvu.

Ministarka Pribilović razgovarala je, na marginama Svjetskog samita vlada, sa predsjednikom Državne agencije za javne usluge i društvene inovacije (ASAN) Azerbejdžana, Inam Karimovim, o daljoj saradnji i uspostavljanju naprednog mehanizma pružanja javnih usluga i uslova za kreiranje „one stop shop“ centra u Crnoj Gori po modelu „ASAN Xidmat“.

Pribilović je istakla da je Memorandumom o razumijevanju između Ministarstva javne uprave i Državne agencije za javne usluge i socijalne inovacije pod predsjednikom Azerbejdžanske Republike (ASAN), o saradnji i uspostavljanju naprednog mehanizma pružanja javnih usluga, koji je potpisan u decembru prošle godine, otvorio novo poglavlje u bilateralnim odnosima sa Republikom Azerbejdžan, ali i reformi javne uprave u Crnoj Gori.

Karim je istakao punu posvećenost Azerbejdžana u uspostavljanju prvog konvencionalnog „one stop shop-a“ u Crnoj Gori. Sagovornici su dogovorili dalje korake na planu modernizacije javnih usluga u Crnoj Gori na osnovu modela "ASAN xidmat" Republike Azerbejdžan.

Svjetski samit vlada predstavlja najveću globalnu platformu posvećenu oblikovanju budućih vlada, vođenih brzim tehnološkim napretkom i očekivanjima građana i nudi priliku za širenje dijaloga i razmjenu iskustva o aktuelnim globalnim kretanjima i budućim trendovima.
Samit je okupio više od 4.000 učesnika, svjetskih lidera, kreatora politika, članova međunarodne zajednice i stručnjaka iz više od 140 zemalja i predstavnika vlada širom svijeta.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE