Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Održana radionica „Procjena neophodnih administrativnih kapaciteta za ispunjavanje obaveza iz EU integracija u okviru procesa optimizacije javne uprave“

Održana radionica „Procjena neophodnih administrativnih kapaciteta za ispunjavanje obaveza iz EU integracija u okviru procesa optimizacije javne uprave“
Datum objave: 21.02.2018 14:02 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Radionica na temu „Procjena neophodnih administrativnih kapaciteta za ispunjavanje obaveza iz EU integracija u okviru procesa optimizacije javne uprave“ održana je danas u organizaciji Ministarstva javne uprave i u saradnji sa SIGMA-om.

„Ministarstvo javne uprave, u saradnji sa SIGMA-om intenzivno radi na pripremi plana optimizacije broja zaposlenih u javnoj upravi i jedan od ključnih izazova u ovom procesu je potreba da se racionalizuje broj zaposlenih, a u isto vrijeme osiguraju neophodni kadrovski kapaciteti za uspješno ispunjavanje obaveza iz EU integracija. Proces optimizacije broja zaposlenih u javnom sektoru, jedan je od najvažnijih ciljeva reforme javne uprave u Crnoj Gori, što su i poruke koje svakodnevno pristižu od Evropske komisije gdje imamo ekspertsku i finansijsku podršku SIGMA-i i Evropske komisije, kazala je Milica Baletić, Ministarstvo javne uprave.

Klaudijus Maniokas, OECD/SIGMA eksterni stručnjak predstavio je na radionici Metodologiju procjene potrebnih kapaciteta za pristupanje EU i Analizu studije slučaja za praktičnu primjenu metodologije, sa posebnim akcentom na Funkcije vezane za pristupanje EU: Identifikovanje, upravljanje i kontrola kvaliteta. U analizi je navedeno da se optimizacija i izgradnja kapaciteta koji se odnose na pristupanje EU mogu usaglasiti kroz reorganizaciju i prekvalifikaciju zaposlenih.

Na radionici su učestvovali predstavnici Ministarstva javne uprave, Ministarstva evropskih poslova, Ministarstva finansija i ciljnih institucija sa procjenama potrebnih kapaciteta vezano za pristupanje EU.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE