Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Министарство

>

Одржан округли сто на тему „Стање и перспектива развоја информациног друштва у Црној Гори“

Одржан округли сто на тему „Стање и перспектива развоја информациног друштва у Црној Гори“
Датум објаве: 26.02.2018 08:22 | Аутор: МЈУ

Испис Штампај страницу


Округли сто “Стање и перспектива развоја информационог друштва у Црној Гори” одржан је на 23. Међународно научно-стручном скупу Информационе технологије -ИТ 2018, 23. фебруара на Жабљаку.

Стање информационог друштва у Црној Гори и кључни кораци у процесу развоја  из свог угла сагледали су Милица Јанковић, генерална директорица Директората за електронску управу и информатичку безбједност, др Дарко Петрушић, генерални директор директората за научноистраживачку дјелатност, др Горан Шуковић, предсједник комисија које су креирале информатичке програме за основне и средње школе, Витомир Драгаш – представник Агенција за електронске комуникације и поштанску дјелатност и Александар Радуловић , представник ИТ кластера ПКЦГ.

Милица Јанковић је упознала присутне са приоритетима Министарства јавне управе у наредном периоду, наглашавајући да ће дигитална трансформација бити реализована кроз три стуба развоја електронске управе - мобилност, интероперабилност регистара и цyбер безбједност. Такође, говорила је о Стратегији развоја информационог друштва и завршеним активностима из пратећег акционог плана за 2017. годину, по областима.

XXИИИ Међународна научно-стручна конференција Информационе технологије 2018- Садашњост и будућност 2018“ одржана је у организацији Електротехничког факултета Универзитета Црне Горе у циљу свеобухватног и мултидисциплинарно сагледавања актуелности у области информационих и комуникационих технологија, кроз презентације оригиналних ауторских радова, пројектних рјешења, актуелних тема и иновација.

Министарство јавне управе