Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Održan okrugli sto na temu „Stanje i perspektiva razvoja informacinog društva u Crnoj Gori“

Održan okrugli sto na temu „Stanje i perspektiva razvoja informacinog društva u Crnoj Gori“
Datum objave: 26.02.2018 08:22 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Okrugli sto “Stanje i perspektiva razvoja informacionog društva u Crnoj Gori” održan je na 23. Međunarodno naučno-stručnom skupu Informacione tehnologije -IT 2018, 23. februara na Žabljaku.

Stanje informacionog društva u Crnoj Gori i ključni koraci u procesu razvoja  iz svog ugla sagledali su Milica Janković, generalna direktorica Direktorata za elektronsku upravu i informatičku bezbjednost, dr Darko Petrušić, generalni direktor direktorata za naučnoistraživačku djelatnost, dr Goran Šuković, predsjednik komisija koje su kreirale informatičke programe za osnovne i srednje škole, Vitomir Dragaš – predstavnik Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost i Aleksandar Radulović , predstavnik IT klastera PKCG.

Milica Janković je upoznala prisutne sa prioritetima Ministarstva javne uprave u narednom periodu, naglašavajući da će digitalna transformacija biti realizovana kroz tri stuba razvoja elektronske uprave - mobilnost, interoperabilnost registara i cyber bezbjednost. Takođe, govorila je o Strategiji razvoja informacionog društva i završenim aktivnostima iz pratećeg akcionog plana za 2017. godinu, po oblastima.

XXIII Međunarodna naučno-stručna konferencija Informacione tehnologije 2018- Sadašnjost i budućnost 2018“ održana je u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore u cilju sveobuhvatnog i multidisciplinarno sagledavanja aktuelnosti u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, kroz prezentacije originalnih autorskih radova, projektnih rješenja, aktuelnih tema i inovacija.

Ministarstvo javne uprave