Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Sajber vježbe za visoki rukovodni kadar i ekspertsko-rukovodni kadar

Sajber vježbe za visoki rukovodni kadar i ekspertsko-rukovodni kadar
Datum objave: 26.02.2018 16:00 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Sajber vježbe za visoki rukovodni kadar i ekspertsko-rukovodni kadar zadužen za pitanja informacione sigurnosti održavaju se od 26. do 28. februara 2018. godine u organizaciji Ministarstva javne uprave i u saradnji sa ambasadom Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske i ekspertskim partnerom DCAF-om.

Milica Janković, generalna direktorica elektronske uprave i informatičke bezbjednosti Ministarstva javne uprave je naglasila u uvodnom dijelu, da sajber napadi postaju sve komplikovaniji i zbog toga je potrebno unaprijedili saradnju, povećali nivo svijesti o sajber prijetnjama i razvili što bolju koordinaciju na ovom polju. Takođe, bezbjedan sajber prostor Crne Gore postaje jedan od nacionalnih prioriteta, što je prepoznato i Strategijom sajber bezbjednosti Crne Gore 2018- 2021, zbog konstantnog rasta broja usluga koje javni i privatni sektor pružaju putem Interneta, kako građanima, tako i drugim pravnim subjektirna, kazala je Janković.

U uvodnom dijelu sajber vježbi govorili su i Gavin Vassey, zamjenik šefa Misije, ambasada Velike Britanije i Franziska Klopfer, koordinator DCAF-a.

Sajber vježbe za visoki rukovodni kadar i ekspertsko-rukovodni kadar okupile su predstavnike glavnih aktera u crnogorskom sajber prostoru. Tokom vježbe, biće predstavljena rješenja i najbolje prakse iz regiona i Evrope.

Ministarstvo javne uprave