Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Održano predavanje o principima i razvoju e-uprave za visoko rukovodni kadar državne uprave

Održano predavanje o principima i razvoju e-uprave za visoko rukovodni kadar državne uprave
Datum objave: 20.03.2018 15:00 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Predavanje na temu "e-Uprava - motor reforme javne uprave" održano je danas o principima i razvoju e-uprave za visoko rukovodni kadar državne uprave u organizaciji Ministarstva javne uprave i saradnji sa Upravom za kadrove.

U uvodnom dijelu govorile su Milica Janković, generalna direktorica Direktorata za elektronsku upravu i informatičku bezbjednost Ministarstva javne uprave i Jadranka Đurković, pomoćnica direktorice Uprave za kadrove.

Cilj predavanja je edukacija visoko rukovodnog kadra i zaposlenih u državnoj upravi o značaju i prednostima elektronske uprave, primjeni elektronskih servisa i pravnom okviru koji stvara ambijent za unapređenje procesa u državnoj i lokalnoj administraciji.

O temama šta je e-uprava, koji su to preduslovi za njen razvoj, šta su benefiti, a šta barijere, eUprava u Crnoj Gori- gdje smo danas i kuda idemo, razmatralo je 25 učesnika na predavanju.

Elektronska uprava je Strategijom reforme javne uprave 2016-2020 prepoznata kao jedan od ključnih stubova transformacije procesa u javnoj upravi. Tehnološki napredak mora ići u korak sa promjenom svijesti svakog zaposlenog, a naročito rukovodećeg kadra koji ima odgovornost da prepozna značaj orjentacije Vlade Crne Gore ka savremenoj i servisno orjentisanoj upravi.

Ministarstvo javne uprave