Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Najava:Konferencija „Izazovi u susret primjene novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima“

Datum objave: 17.04.2018 10:00 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo javne uprave u saradnji sa Upravom za kadrove, organizuje konferenciju „Izazovi u susret primjene novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima“ u srijedu 18. aprila 2018. godine.

Konferencija će se održati u hotelu „Splendid“ u Bečićima, sa početkom u 9:30 časova.

U uvodnom dijelu Konferencije govoriće Goran Jovetić, državni sekretar Ministarstva javne uprave, Aivo Orav, šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Svetlana Vuković, direktorica Uprava za kadrove i Lutz Kober, direktor Hanns Seidel Stifung za Srbiju i Crnu Goru.

Cilj organizovanja konferencije je predstavljanje novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima, kao i izazovi kod primjene u narednom periodu. Unapređenje službeničkog sistema će biti u fokusu, ne samo na centralnom nivou, već i na lokalnom nivou kroz novi Zakon o lokalnoj samoupravi. Takođe, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa službeničkim sistemom Republike Srbije i sistemom upravljanja ljudskim resursima u Republici Koreji.

Na konferenciji, koja se održava 18. I 19. aprila učešće će uzeti i predstavnici SIGMA-e, koji će ukazati na rezultate sprovedene analize i istaći buduće izazove kod profesionalizacije visoko rukovodnog kadra u državnoj upravi Crne Gore.

Agendu Konferencije možete preuzeti ovdje

Ministarstvo javne uprave

Uprava za kadrove