Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

NAJAVA: Ministarke Sekulić i Pribilović na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana u Skoplju

NAJAVA: Ministarke Sekulić i Pribilović na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana u Skoplju
Datum objave: 17.04.2018 11:54 | Autor: Ministarstvo ekonomije

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka ekonomije Dragica Sekulić i ministarka javne uprave Suzana Pribilović učestvovaće na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana, koji će se 18. i 19. aprila održati u Skoplju.

Ministarka Sekulić učestvovaće na panelu predsjednika vlada šest država Zapadnog Balkana „Povezivanje WB6 u pan-evropsko digitalno tržište“, na kojem će govoriti o strateškim ciljevima Vlade Crne Gore u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT).

Panel šefova vlada će biti prilika da ministarka Sekulić prezentuje napore Vlade u stvaranju uslova za dinamičan razvoj mreža nove generacije, unapređenju regionalne povezanosti, politike spektra, rominga, e-usluga i široke primjene IKT u radu javne uprave, privrednim aktivnostima i društva u cjelini.

Ministarka Pribilović predstaviće dosadašnje rezultate Crne Gore u okviru panela „Povjerenje i sigurnost“, na temu regionalnog i međunarodnog partnerstva za bezbjedan i siguran sajber prostor. Na panelu će se diskutovati o spremnosti država za reagovanje u sajber prostoru regiona, kao i o stanju harmonizacije zakonskih okvira u oblasti sajber bezbjednosti u Zapadnom Balkanu.

Prvi Digitalni samit Zapadnog Balkana okupiće predstavnike vlada iz regiona i zemalja članica Evropske unije (EU) koje učestvuju u Berlinskom procesu, predstavnike Evropske komisije (EK), Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), kao i predstavnike informatičke industrije i firmi koje se bave informacionim tehnologijama, akademsku zajednicu i mlade – sa ciljem ostvarivanja konkretnih rezultata u pogledu digitalne platforme za razmjenu ideja i prijedloga.
 
U okviru Digitalnog samita u Skoplju biće organizovani sastanci, okrugli stolovi, panel diskusije i izložbeni sajam (EXPO). 

EXPO predstavlja jedinstvenu priliku kompanijama u digitalnoj industriji da predstave svoje inovativne proizvode i usluge, ali i da se povežu sa potencijalnim partnerima, koji će uzeti učešće na Samitu.

MINISTARSTVO EKONOMIJE
MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE