Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Vlada Crne Gore utvrdila Predlog zakona o Predsjedniku Crne Gore

Vlada Crne Gore utvrdila Predlog zakona o Predsjedniku Crne Gore
Datum objave: 26.04.2018 15:01 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Vlada Crne Gore je na današnjoj sjednici utvrdila Predlog zakona o Predsjedniku Crne Gore. Ministarka javne uprave Suzana Pribilović je predstavila Predlog zakona na Konferenciji za medije održanoj nakon 74. sjednice Vlade.

„Imajući u vidu ostvareni puni međunarodni subjektivitet od obnavljanja državnosti 2006. godine, poštovanje i vrednovanje države i njenih institucija, ukazala se potreba normativnog uređenja pitanja koja se odnose na uslove za obavljanje funkcije Predsjednika Crne Gore, kao i prava Predsjednika po prestanku funkcije, u skladu sa pozitivnim uporednim praksama. U tom smislu, po prvi put se zakonom uređuje institucija Predsjednika Crne Gore, utvrđivanje njegovih prava za vrijeme obavljanja funkcije, uređuje način obezbjeđivanja materijalnih i drugih uslova za obavljanje funkcije, kao i organizacija i rad službe koja pruža stručnu i tehničku pomoć u radu Predsjednika“, izjavila je ministarka Pribilović.

 Tekst izjave ministarke Suzane Pribilović povodom Predloga zakona o Predsjedniku Crne Gore

 Video: Izjava ministarke Suzane Pribilović povodom Predloga zakona o Predsjedniku Crne Gore - Konferencija za medije nakon 74. sjednice Vlade Crne Gore

Video: Odgovori na pitanja novinara - Konferencija za medije nakon 74. sjednice Vlade Crne Gore
Ministarstvo javne uprave