Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте Министарство

>

Сусрет Прибиловић – Yагцилар: Подршка и сарадња у процесу реформе јавне управе

Сусрет Прибиловић  – Yагцилар: Подршка и сарадња у процесу реформе јавне управе
Датум објаве: 04.05.2018 13:00 | Аутор: МЈУ

Испис Штампај страницу


Министарка јавне управе Сузана Прибиловић разговарала је данас са министром јавне управе Косова, Махиром Yагциларом.

Министарка Прибиловић је саговорника упознала са предузетим активностима на плану реформе јавне управе, као и реализованим активностима у претходној години .

Она је истакла да све активности у складу са Стратегијом реформе јавне управе доприносе стварање ефикасне, сервисно опредијељене јавне управе на државном и на локалном нивоу.

Прибиловић је нагласила да се у континуитету надограђује систем еУправе и настављају активности на плану надоградње и унапређења, као и на успостављању јединственог „оне стоп схопа“ у Црној Гори.

Такође, креирани су нормативни предуслови доношењем системских закона и пратећих подзаконских аката реформског карактера за боље уређење службеничког система, како на државном тако и на локалном нивоу. Резултати Министарства препознати су и у Извјештају Европске комисије кроз оцјену добар напредак у реформи јавне управе, што представља највећу оцјену у дијелу политичких критеријума, казала је Прибиловић.

Yагцилар је истакао да постоји простор за размјену искуства и сарадње у изградњи модерне и ефикасне јавне управе у Црној Гори и напоменуо да је и на Косову процес реформе јавне управе у току кроз спровођење неопходних реформи и стварање ефикасне јавне управе у складу са потребним стандардима, како би у будућности били дио заједничке Европске администрације. Министар Yагцилар захвалио се на подршци коју Република Косово има од Црне Горе и изразио задовољство квалитетним билатералним односима који се константно унапређују.

Он је нагласио да је процес модернизације јавне управе изазов, али уз јасну визију и модерне реформске политике заједно можемо радити на унапређењу јавне управе и истовремено позвао министарку Прибиловић у званичну посјету Косову током које би размијенили искуства и додатно унаприједили сарадњу двије државе у области јавне управе.

Састанак је био прилика да се дефинишу области сарадње и размјене искуства у више сегмената јавне управе.

МИНИСТАРСТВО ЈАВНЕ УПРАВЕ