Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Razmatran Nacrt plana optimizacije broja zaposlenih u javnom sektoru

Datum objave: 11.06.2018 14:47 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Na četvrtom sastanku Međuresorskog stučnog tima za izradu Metodologije i Plana optimizacije broja zaposlenih u javnom sektoru razmatran je Nacrt plana optimizacije javne uprave 2018-2020.

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović, je između ostalog kazala da, optimizacija ne predstavlja samo i isključivo smanjenje broja zaposlenih već definisanje onog broja zaposlenih koji je optimalan za efikasno obavljanje poslova i pružanja usluga građanima, te je u tom kontekstu neophodno prije svega prepoznati kompetentan i profesionalan kadar na kojem će javna uprava počivati.

Državni sekretar Goran Jovetić je govorio o ključnim pitanjima procesa optimizacije koji su prepoznati u ovom dokumentu, a sa kojima se suočava cjelokupna javna uprava u Crnoj Gori, kao maloj državi velikih izazova.

Predstavnici ministarstava, Zajednice opština Crne Gore i nevladinih organizacija, diskutovali su o mjerama za sprovođenje procesa optimizacije, koje su predložene na osnovu višemjesečne analize stanja u sektorima državne uprave i lokalnim samoupravama.

Plan optimizacije broja zaposlenih u javnom sektoru nakon konačnih sugestija, ide u dalju proceduru usvajanja kao suštinski početak procesa optimizacije i jedne od ključnih aktivnosti za nastavak sprovođenja reforme javne uprave, zaključeno je na sastanku.

Ministarstvo javne uprave