Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Najava: Ministarka Pribilović učestvuje na UN Forumu za javne usluge u Marakešu

Najava: Ministarka Pribilović učestvuje na UN Forumu za javne usluge u Marakešu
Datum objave: 20.06.2018 10:35 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka javne uprave Suzana Pribilović predvodiće crnogorsku delegaciju koja će učestvovati na UN Forumu za javne usluge na temu "Transformacija upravljanja za ostvarivanje ciljeva održivog razvoja", od 21. do 23. juna, u Marakešu, Kraljevina Maroko.

U okviru sesije „Reforma na Zapadnom Balkanu za realizaciju Agende 2030“, ministarka Pribilović će imati izlaganje na temu izazovi u implementaciji ciljeva Agende 2030“.

UN Forum za javne usluge okupiće predstavnike zemalja u okviru sprovođenja Agende 2030, koja je usvojena od strane svih šefova država i vlada 2015. godine. Forum predstavlja priliku da ministri i drugi visoki donosioci odluka razgovaraju na temu transformacije upravljanja i o tome kako vlade, institucije i javna administracija mogu najbolje da se organizuju, radi ispunjenja ciljeva održivog razvoja (SDG).U okviru Foruma biće organizovana i međunarodna izložba inovacija i dodjela nagrada javnih usluga Ujedinjenih nacija za 2018. godinu.

Tokom Foruma ministarka Pribilović će imati bilateralne susrete sa predstavnicima međunarodnih organizacija i političkih lidera iz drugih zemalja u cilju unapređenja odnosa o ključnim pitanjima reforme javne uprave i mogućnosti proširenja saradnje iz nadležnosti Ministarstva javne uprave.

Forum organizuju Ministarstvo administracije i reforme državne uprave Kraljevine Maroko i Odjeljenje za ekonomska i socijalna pitanja Ujedinjenih nacija (UNDESA).

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE