Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Održan okrugi sto povodom javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji

Održan okrugi sto povodom javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji
Datum objave: 29.06.2018 11:49 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Okrugli sto povodom javne rasprave o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji za opštine Bijelo Polje, Kolašin, Mojkovac, Berane, Petnjica, Rožaje, Andrijevica, Plav, Pljevlja i Gusinje, održan je danas u organizaciji Ministarstva javne uprave.

Na okruglom stolu govorili su Jadranka Vukčević, generalna direktorica za lokalnu samoupravu, Goran Janković, načelnik komunalne policije Glavnog grada Podgorice, Sanja Živković, Odbor za komunalne djelatnosti i životnu sredinu Zajednice opština CG i Zoran Vučinović, načelnik Komunalne policije Kotor.

„Donošenjem Zakon o komunalnoj policiji opštinama je omogućeno da, u saradnji sa policijom i drugim subjektima, preuzmu i realizuju sopstveni dio odgovornosti za komunalni red u opštini, kazala je Vukčević.

Ona je istakla da su razlozi za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji ogledaju u potrebi za daljim unapređenjem zakonskih rješenja, koji treba da otklone određene slabosti, probleme koji su se pokazali u praksi, odnosno u funkcionisanju službe komunalne policije, čime bi se stvorili dodatni uslovi za efikasnije sprovođenje propisa iz nadležnosti opština i obezbijedio efikasniji rad organa jedinica lokalne samouprave u realizaciji njenih politika.

Javna rasprava o tekstu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o komunalnoj policiji počela je 1. juna 2018. godine, objavljivanjem javnog poziva za učešće u raspravi, teksta Nacrta zakona sa obrazloženjem i Programa javne rasprave na internet stranici Ministarstva javne uprave i portalu e – uprave.


MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE