Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

LISTA predstavnika NVO predloženih u Savjet za saradnju organa državne uprave i NVO i SPISAK NVO koje nijesu dostavile uredne i potpune prijedloge

Datum objave: 30.07.2018 16:07 | Autor: Nacionalna kancelarija

Ispis Štampaj stranicu


Na osnovu odredaba Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG", broj 41/18) Odluke o Savjetu za saradnju organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Službeni list CG", broj 47/18), Ministarstvo javne uprave je sprovelo postupak predlaganja predstavnika nevladinih organizacija u Savjet za saradnju organa državne uprave i nevladinih organizacija. 

12. jula 2018. godine, objavljen je Javni poziv, na koji je u roku, koji je istekao 23. jula, pristiglo 30 prijedloga, a jedan prijedlog je dostavljen nakon roka.  Prijedlozi koji su bili u skladu sa Javnim pozivom, odnosili su se na tri od šest područja djelovanja za koje su traženi prijedlozi i to: - razvoj nevladinih organizacija, - zaštita lica sa invaliditetom i  socijalno preduzetništvo. Za područja: volonterizam, razvoj filantropije i evropske integracije, nije bilo predloga u skladu sa Javnim pozivom, pa će za ove oblasti biti ponovo objavljen  javni poziv  za predlaganje tri (3) predstavnika NVO u Savjet.

Na osnovu stava 1 člana 8 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija ("Službeni list CG", broj 41/18) Ministarstvo javne uprave, objavljuje LISTU  PREDSTAVNIKA NEVLADINIH ORGANIZACIJA PREDLOŽENIH  U SAVJET ZA SARADNJU ORGANA DRŽAVNE UPRAVE I NEVLADINIH ORGANIZACIJA po Javnom pozivu od 12. jula 2018. Godine sa nazivom organizacija koje su ih predložile.

Listu mozete preuzeti ovdje

Uz Listu, Ministarstvo objavljuje i SPISAK  nevladinih organizacija koje nijesu dostavile uredne i potpune prijedloge, odnosno koje nijesu ispunile kriterijume iz Javnog poziva za predlaganje predstavnika nevladinih organizacija u Savjet za  saradnju organa državne uprave i nevladinih organizacija od 12. jula o.g. ili su predložile predstavnika koji ne ispunjava kriterijume iz istog.

Spisak mozete preuzeti ovdje

Lista i Spisak biće objavljeni na internet stranici Ministarstva javne uprave i internet portalu elektronske uprave e-uprava.