Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

INFOFEST 2018: Panel na temu „ISA² u Crnoj Gori: Interoperabilna rješenja za javnu administraciju“

Datum objave: 24.09.2018 12:04 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo javne uprave u okviru ovogodišnjeg INFOFEST-a organizuje panel (workshop) na temu „ISA² u Crnoj Gori: Interoperabilna rješenja za javnu administraciju“ u ponedjeljak, 1. oktobra sa početkom u 15:00 časova, u Staklenoj sali hotela "Avala&Villas", u Budvi.

Na panelu će govoriti Georges Lobo, Evropska komisija DIGIT D.2, Monika Sowinska, Evropska komisija DIGIT D.2 , Martina Barbero-Deloitte i Michalis Zervos – Trasys.
Primjena informacionih tehnologija, interoperabilnost, elektronska uprava, otvoreni podaci predstavljaju osnove za unapređenje rada javne uprave, dalju modernizaciju i transparentnost njenog rada, kao i povećanje efikasnosti i kvaliteta usluga koje javna uprava pruža. Crna Gora je 29. maja ove godine pristupila ISA² programu, koji razvija standardizovana interoperabilna rješenja i pruža neposrednu podršku razvoju interoperabilnosti i servisa, za prekograničnu primjenu, čime daje suštinski doprinos jedinstvenom digitalnom tržištu. Učešćem u ovom programu Crna Gora je dobila mogućnost da zajedno sa zemljama članicama EU koristi postojeća rješenja, kao i da da doprinos realizaciji novih.

U radu panela učestvuju eksperti iz Evropske komisije koji će predstaviti dosadašnje rezultate ovog programa i približiti mogućnosti za korišćenje .

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE