Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Najava: Šesti sastanak Posebne radne grupe za reformu javne uprave (PAR)

Datum objave: 26.09.2018 11:30 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Šesti sastanak Posebne radne grupe za reformu javne uprave (PAR) formirane između Evropske komisije i Crne Gore održaće se u Podgorici 27. i 28. septembra. Sastanak će otvoriti ministarka javne upave, Suzana Pribilović i šef Jedinice za Crnu Goru u Generalnoj direkciji za proširenje, Tomas Haglajtner.

Predmet Šestog sastanka biće razmatranje ostvarenih rezultata u sprovođenju reforme javne uprave i planiranih aktivnosti sa fokusom na sprovođenje procesa optimizacije zaposlenih u javnom sektoru, unapređenje službeničkog sistema, pitanja ostvarivanja prava na slobodan pristup informacijama, otvorenosti i transparetnosti podatka, pitanja razvoja i koordinacije javnih poltika, te upravljanje javnim finansijama i dr.

Posebna grupa za javnu upravu je formirana u cilju unapređenja postojeće strukture za sprovođenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i fokus njenog djelovanja je reforma javne uprave Crne Gore. Rad Radne grupe je usmjeren na praćenje napretka u oblastima definisanim strateškim dokumentima, kao što su Strategija reforme javne uprave 2016-2020. i Program upravljanja javnim finansijama i drugim dokumentima.

Sa Šestog sastanka biće objavljeno saopštenje za javnost, a Izjave za medije, biće organizovane u petak, 28. septembra u 9.50 časova, o čemu ćemo medije naknadno informisati.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE