Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministarka Pribilović na konferenciji “Smjestimo korupciju u muzej!”

Ministarka Pribilović na konferenciji  “Smjestimo korupciju u muzej!”
Datum objave: 28.09.2018 15:10 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka javne uprave Suzana Pribilović govorila je na nacionalnoj konferenciji „Smjestimo korupciju u muzej!“, u organizaciji Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Pored ministarke Pribilović, u uvodnom dijelu Konferencije govorili su Hermann Spitz, šef Sektora za saradnju u Delegaciji EU u Crnoj Gori i Daliborka Uljarević, izvršna direktorica CGO

Cilj konferencije je razmjena informacija o primjeni antikorupcijskih politika na lokalnom nivou, u 23 crnogorske opštine i predstavljanje preporuka za dalje unaprijeđenje raspoloživih mehanizama za prevenciju i borbu protiv korupcije na lokalnom nivou, a o kojima će diskutovati sa predstavnicima različitih društvenih struktura.

Konferencija je organizovana u okviru projekta „Smjestimo korupciju u muzej!“, koji CGO sprovodi u partnerstvu sa NVO Centar za monitoring i istraživanje (CeMI), NVO Bonum iz Pljevlja, NVO UL-Info iz Ulcinja i NVO Za Druga iz Petrovca, uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori.

Ovaj projekat predstavlja treću fazu šireg programa CGO-a koji za cilj ima doprinos smanjenju korupcije na lokalnom nivou i direktno se nadovezuje na rezultate prethodna dva projekta: „Misli lokalno – djeluj lokalno! – borba protiv korupcije na lokalnom nivou“ i „Korupcija na lokalnom nivou – nulta tolerancija!“, koje je CGO sproveo sa partnerima, uz podršku Evropske unije i država članica.

Obraćanje ministarke javne uprave na konferenciji „Smjestimo korupciju u muzej!“, možete preuzeti  ovdje

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE