Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Konferenciji na temu reforme javne uprave u Astani

Konferenciji na temu reforme javne uprave u Astani
Datum objave: 09.10.2018 14:27 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Načelnica Direkcije za međunarodnu saradnju i EU integracije, Ministarstva javne uprave, Ružica Mišković učestvovala je na konferenciji na temu reforme javne uprave, održanoj u Astani, Kazahstan, pod pokroviteljstvom Astana Hub centra i UNDP-a.

Konferencija je okupila predavače iz cijelog svijeta, koji su svojim prezentacijama i predstavljanjem aktuelnih rješenja dali doprinos modernim tokovima s kojima se brojne zemlje susreću u procesu reforme javne uprave i digitalizacije.

Predstavnica Crne Gore je predstavila rezultate koje su Ministarstvo javne uprave i Vlada Crne Gore postigli u dvogodišnjem periodu, kao i realizovane aktivnosti i izazove procesa reforme javne uprave u Crnoj Gori. U skladu s brojnim izazovima s kojima se Crna Gora suočava u ovom procesu, bilo je riječi o predstojećim aktivnostima saglasno realizaciji strateških ciljeva i implementaciji zakonskih rješenja, kao i nedavno usvojenog Plana optimizacije.

Prisutni eksperti iz ove oblasti su pozdravili institucionalno rješenje Crne Gore, istakavši da i druge zemlje treba da se ugledaju na Crnu Goru u dijelu uspostavljanja posebnog organa za oblast javne uprave.

U okviru ceremonije zatvaranja ovog skupa, najavljen je novi, koji će se krajem oktobra održati u Skoplju, kojem će prisustvovati ministarka javne uprave, Suzana Pribilović.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE