Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Konsultativni sastanak „Kako unaprijediti okruženje za djelovanje NVO do 2020 - Izazovi i mogućnosti“

Datum objave: 04.11.2018 13:12 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Konsultativni sastanak „Kako unaprijediti okruženje za djelovanje NVO do 2020 - Izazovi i mogućnosti realizacije Strategije unapređenja podsticajnog okruženja za djelovanje NVO 2018- 2020“ održaće se  u Podgorici, u hotelu ,,Hilton'', 5. novembra 2018. sa početkom u 10:00 časova.

Sastanak organizuju Ministarstvo javne uprave i tim DEU projekta ,,Tehnička podrška razvoju institucionalnih mehanizama saradnje organa državne uprave i NVO u Crnoj Gori'', sa ciljem razmjene informacija o pravnom i institucionalnom okviru za djelovanje NVO i jačanje saradnje javne uprave i NVO u sljedećim oblastima:  učešće NVO u kreiranju javnih politika, finansijska održivost NVO, volonterizam i socijalno preduzetništvo i učešće NVO u EU integracijama.

Pozivi za učešće su upućeni članovima/icama Savjeta za saradnju organa državne uprave i NVO, predstavnicima organa državne uprave zaduženim za realizaciju aktivnosti iz Akcionog plana Strategije, predstavnicima nevladinih organizacija, međunarodnim organizacijama i ambasadama koje podržavaju razvoj civilnog društva, projekte i programe nevladinih organizacija.

Sastanak će otvoriti Suzana Pribilović, ministarka javne uprave i Aivo Orav, šef Delegacije EU u Crnoj Gori.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE