Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Najava: Radionica „Osiguranje pristupačnosti IKT tehnologijama, e-pristupačnost WEB i TV-video pristupačnost

Datum objave: 26.11.2018 10:41 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo javne uprave i Agencija za elektronske medije Crne Gore organizuju radionicu „Osiguranje pristupačnosti informaciono-komunikacionim tehnologijama/e-pristupačnosti WEB i TV/video pristupačnost“„ u utorak 27. novembra, u Podgorici.

U uvodnom dijelu govoriće ministarka javne uprave, Suzana Pribilović i direktor Agencije za elektronske medije Crne Gore , Abaz Beli Džafić.

Radionica će biti održana u zgradi Skupštine Glavnog grada u Podgorici, sa početkom u 9:30 časova.

Cilj radionice je informisanje profesionalnog kadra i druge zainteresovane javnosti u institucijama i organizacijama koje se bave proizvodnjom i kreiranjem TV/video sadržaja, pružaocima medijskih usluga na web portalima, o mogućnostima pružanja usluga dostupnih osobama sa invaliditetom, kao i o tehnologijama koje omogućavaju osobama sa invaliditetom veću dostupnost i jednak pristup njihovim sadržajima.

Učesnici radionice biće u prilici da se upoznaju i sa zakonodavnim, regulatornim i strateškim okvirom za osiguranje IKT/ e-pristupačnosti, kao i standardima i ključnim smjernicama koje se odnose na web i TV/video pristupačnost.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE