Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Ministarka Pribilović otvorila 10. jubilarni Božićno-diplomatski bazar

Ministarka Pribilović otvorila 10. jubilarni Božićno-diplomatski bazar
Datum objave: 01.12.2018 13:31 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


 gov.megov.me

"Danas su se na ovom mjestu okupile i sjedinile različite tradicije i kulture u onoj najvažnijoj ljudskoj misiji, misiji humanosti, dobročinstva i milosrđa. Vjerujem da je ovo istovremeno i dobra prilika da se kroz jednu kreativnu razmjenu naših kulturnih identiteta, različitosti i osobenosti, bolje upoznamo i povežemo" - kazala je ministarka javne uprave Suzana Pribilović na otvaranju 10. jubilarnog diplomatskog bazara. 

Ona je saopštila da je upravo najveća vrijednost  ovakvih događaja da ne zaboravimo da smo kao društvo u obavezi da brinemo o onima kojima je pomoć potrebna, ali i jedni o drugima.

Ovakvi događaji nas podsjećaju, kazala je Pribilović, da se, uoči nogogodišnjih i božićnih praznika podsjetimo najvažnijih principa solidarnosti i milosrđa, koji su temelj svake kulture, religije i tradicije, i koje treba da njegujemo ne samo danas, već svih dana u godini. 

Ona je izrazila uvjerenje da će mnoštvo različitih kultura pokazati da nam je srce veliko i da ćemo ovim današnjim činom darivanja za trenutak nekome uljepšati, olakšati ili oplemeniti život.
Tradicionalni humanitarni Božićno-diplomatski bazar održava se danas u šoping molu Delta City u organizaciji Međunarodnog udruženja žena CG (IWCM) i saradnji sa ambasadama u Crnoj Gori

U ovogodišnjoj akciji učestvovaće 21 ambasada, kompanija T-com, TV Vijesti i Fondacija “Petar Petrović Njegoš” i sakupljeni novac će biti upućen Dječijem domu “Mladost” u Bijeloj, ambasadama u Crnoj Gori. JU Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju, a dio novca ići će za kupovinu didaktičkih sredstava za osnovne škole “Radojica Perović” i “Oktoih” i vrtić “Sunce”.

Tradicionalnu manifestaciju Božićni bazar podržavaju brojne kompanije, ambasade i volonteri i tokom proteklih godina, postala je događaj koji ima za cilj prikupljanja sredstava namijenjenih institucijama, organizacijama i pojedincima.