Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Najava: Ministarka Pribilović učestvuje na Svjetskom samitu vlada u Dubaiju

Najava: Ministarka Pribilović učestvuje na Svjetskom samitu vlada u Dubaiju
Datum objave: 09.02.2019 11:00 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


Ministarka javne uprave Suzana Pribilović učestvovaće na 3. Globalnom dijalogu za sreću i Svjetskom samitu vlada (WGS), od 10. do 12. februara 2019. godine, u Dubaiju, Ujedinjeni Arapski Emirati.

Globalni dijalog za sreću će okupiti preko 500 međunarodnih eksperata i keatora politike koji će razmatrati važnost sreće i blagostanja, kao i imperativnu ulogu vlade u stvaranju zdravih i pozitivnih društava.

Svjetski samit vlada (WGS) se tradicionalno održava u februaru i predstavlja globalni forum posvećen dijalozima koji imaju za cilj da oblikuju budućnost vlada i pomognu poboljšanje života građana širom svijeta. U okviru teme “Oblikovanje budućnosti vlada”, samit predstavlja najveću globalnu platformu posvećenu unapređenju vlada, vođenih brzim tehnološkim napretkom i očekivanjima građana i prilika za širenje dijaloga i razmjenu iskustva o aktuelnim globalnim kretanjima i budućim trendovima.

Samit okuplja više od 4.000 učesnika, svjetskih lidera, kreatora politika, predstavnika akademske zajednice i međunarodnih organizacija iz 130 država i predstavlja globalnu platformu posvećenu jačanju vlada širom svijeta.

Ministarka javne uprave učestvuje na Svjetskom samitu vlada na poziv Ohood Al Roumi, ministarke za sreću i blagostanje, Ujedinjenih Arapskih Emirata i potpredsjednice Svjetskog samita vlada.

Samit će biti prilika i za bilateralne susrete s predstavnicima međunarodnih organizacija i institucija drugih zemalja u cilju unapređenja odnosa i mogućnosti proširenja saradnje iz nadležnosti Ministarstva javne uprave u oblasti reforme javne uprave. 

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE