Manja slova Veća slova RSS

Pitajte Ministarstvo

>

Održana radionica „Elektronska uprava u Crnoj Gori i dalje mjere za njeno unapređenje“

Održana radionica „Elektronska uprava u Crnoj Gori i dalje mjere za njeno unapređenje“
Datum objave: 12.02.2019 14:33 | Autor: MJU

Ispis Štampaj stranicu


 MJU  MJU  

Radionica na temu „Elektronska uprava u Crnoj Gori i dalje mjere za njeno unapređenje“ povodom usvajanja Analize stanja elektronske uprave u Crnoj Gori, održana je danas u organizaciji Ministarstva javne uprave.

Državni sekretar Ministarstva javne uprave, Dejan Abazović je u uvodnom dijelu istakao važnost dosadašnjih aktivnosti koje je ministarstvo u prethodnom periodu sprovelo na unapređenju normativnog, organizacionog i infrastrukturnog okvira na razvoju e-uprave u Crnoj Gori.

Načelnica Direkcije za razvoj elektronskih servisa, Mirjana Begović učesnicima je predstavila različite metodološke pristupe mjerenju razvoja e-uprave, kao i rezultate koji dosadašnjih istraživanja koji daju osvrt na trenutnu poziciju Crne Gore u ovoj oblasti. 

Samostalna savjetnica Vanja Lazarević predstavila je rezultate koji su ostvareni na portalu e-uprave i upoznala prisutne sa primjerima dobre prakse u Crnoj Gori.

Na radionici kojoj je prisustvovalo preko 50  predstavnika javne uprave razmatrane su preporuke za prikupljanje relevantnih podataka za potrebe periodičnog istraživanja razvoja e-uprave, kojim koordinira Ministarstvo javne uprave.

MINISTARSTVO JAVNE UPRAVE